Risico-analyse

“De juiste man/vrouw op de juiste plek”, dat is meestal makkelijker gezegd dan gedaan.

Werving & selectie

Dat buitenste laagje van persoonlijkheid – Gedrag – kunnen we tijdens een sollicitatiegesprek nog wel observeren. Maar komt u in korte tijd écht achter iemands Drijfveren…? of Talenten…? of het niveau van Emotionele Intelligentie?
Los van kennis en ervaring, dit zijn nu juist de facetten in persoonlijkheid die ervoor zorgen dat iemand het gaat maken of niet.

Verwachtingenmanagement

Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand wordt aangenomen en na verloop van tijd toch niet helemaal aan ‘de verwachtingen’ voldoet? Ligt dat dan aan de nieuwe medewerker of had u in uw aannamebeleid een beter verwachtingenmanagement kunnen initiëren?
De Risico-analyse van bureau JETTING geeft u concrete handvatten om vóóraf open en eerlijk verwachtingen te bespreken. Na aanname heeft u een tool in handen om verdere ontwikkeling te stimuleren.

Afbreukrisico

Een Risico-analyse zet u in voor functies met een hoog afbreukrisico. Wanneer is het afbreukrisico hoog? Een eenvoudige rekensom:

  • Wat is de fee van het recruitmentbureau?
  • Hoeveel tijd / geld / energie investeren we in de inwerkperiode?
  • Wat kost het wanneer deze persoon uitvalt?
  • Hoeveel kost het wanneer we de selectieprocedure weer opnieuw moeten doen?

Vacaturetekst

Weliswaar laatste genoemd, maar de belangrijkste eerste stap in het aannameproces: de vacaturetekst.
De manier waarop u de functie omschrijft, heeft direct invloed op het type sollicitanten dat reageert. Weet u bijvoorbeeld voldoende van drijfveren om tekstueel de juiste personen te triggeren?
Ook hier kan bureau JETTING u bij helpen.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies.