Hijgend de laatste weken door tot je eindelíjk op vakantie kunt?

Hoe gaat het met je? Drukdrukdruk? Hijgend de laatste weken door tot je eindelíjk op vakantie kunt?
En maar hopen dat, eenmaal terug, je het fijne vakantie’gevoel’ kunt vasthouden?

Statussymbool

Zal ik eens eerlijk wat vertellen? Ik ben er klaar mee. Ik ben er hélémaal klaar mee. Ik ben er zo hélémaal klaar mee om het altijd maar ‘druk’ te hebben. Altijd maar op ‘aan’ te staan. Altijd maar een uitpuilende agenda te hebben. Altijd enorme ‘to do’ lijsten te hebben. Druk zijn als een (zelf)opgelegde verplichting. Als een soort statussymbool – een zelfwaarderingsgenerator. Me schuldig voelen als ik een paar minuten ‘niks’ doe. Me schuldig voelen als mijn dag niet tot op de minuut efficiënt is. Ik wil het niet meer. Ik kan het niet meer…

Brevet voor ambitie?

…Herkenbaar? De meeste professionals die ik ontmoet worstelen hiermee. Want de heersende gedachte is toch immers, heb je het druk, dan ben je vast enorm goed in wat je doet. Yes, your wanted! Als een omgekeerd sneeuwbaleffect: “als ik zo’n volle agenda heb, heb ik dus veel opdrachten en doe ik dus iets enorm goed”. Druk zijn als een brevet voor ambitie?

Life is all about making choices

Wie van ons heeft er ooit serieus voor gekozen: “ik wil het druk hebben”? Maar ja, overal op reageren is makkelijker dan gericht bepalen welke activiteiten de meeste aandacht verdienen… Mijn lijfspreuk zegt al jaren dat leven over keuzes maken gaat. Je kunt eenvoudig niet álles doen. We worden nu eenmaal continu overspoeld door informatie en die stroom zal alleen maar blijven toenemen. Keuzes (durven) maken, dát is een brevet voor ambitie en essentieel om te (over)leven!

Waar kom jij je bed voor uit?

In ruim 10 jaar heb ik al honderden gesprekken met mensen gevoerd over hun drijfveren en het maken van keuzes. De coachees die dat hebben gedaan, heeft het veel gebracht: hun droombaan, goede relaties, plezieriger werken, betere balans werk/privé, verhoogde creativiteit etc. Alleen ik? Ik was het zelf onderweg een beetje verloren. Misschien door mijn betrokkenheid bij JETTING? Misschien omdat ik van hard werken een kick krijg?

Nooit meer te druk

Tot ik begin dit jaar een longontsteking kreeg en er maar niet bovenop kwam. Weg flow, weg creativiteit, weg plezier. Ik besloot 2 weken uit mijn agenda te strepen en naar de zon te gaan. Een lieve klant had mij het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe cadeau gedaan (mee in de koffer). Wat een feest van herkenning en wat heerlijk geschreven. Alles wat ik al jaren ‘roep’ staat erin – hoe kon ik dat zelf onderweg uit het oog zijn verloren?!

Natuurlijk dacht ik dat ik er niet ongestraft zomaar 2 weken tussenuit kon en JETTING ‘failliet’ zou gaan 😉 Maar, toen ik bruin en fit terugkwam, bleek het tegenovergestelde waar. Nu plan ik weer meer ‘lucht’gaten in mijn agenda, meer denktijd en meer ‘niksdoen’. Een aanrader, want dat staat garant voor flow, creativiteit en plezier!

Ik wens je een heerlijk, lome zomer!

Warme groet,