FLY AWAY

Heb jij dat ook… die onbedwingbare behoefte als je langs Schiphol rijdt om de afslag te nemen? Je auto te parkeren en gewoon op het vliegtuig naar een ander land te stappen? Paspoort en creditkaart op zak, de rest komt daar wel, toch?

Lonkende Afslag
Nou rijd ik de laatste jaren behoorlijk vaak Den Haag – Amsterdam en vice versa. Voor werk, maar ook omdat ongeveer al onze familie boven Amsterdam woont. En man, wat heb ik die afslag vaak willen nemen. Niet omdat ik het in Nederland niet naar m’n zin heb of m’n werk niet leuk vind. Integendeel! JETTING bestaat 12,5 jaar en in die jaren heb gecreëerd waar ik echt heel blij van wordt en goed in ben. Ik heb de leukste klanten die je je kunt wensen en een zakelijk netwerk met een gouden randje. We hebben lieve familie en vrienden, wonen in Den Haag vlakbij zee en toch… toch lonkt die afslag. Iedere keer weer.

Waarom?
Tja, ik denk omdat ik zo van reizen houd. Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe culturen. Ontdekken hoe mensen anders leven dan wij in het super georganiseerde lage landje. Hoe het dus óók kan. Ontdekken van gewoonten en de manieren waarop mensen met elkaar omgaan. Nieuwe soorten voedsel uitproberen – met als gevolg dat ik meestal bij Rob van z’n veilige eten bedel omdat het van mij niet te pruimen is. Ik houd ervan om op plekken te rijden, te lopen, te Zijn die alle zintuigen prikkelen. Van natuur te genieten en dieren te ontmoeten zoals we die in Nederland niet kennen (behalve: slangen, spinnen, kakkerlakken).

En niet dat ik nog niets gezien heb. We hebben de afgelopen jaren al van heel wat mooie plekken op verschillende continenten mogen genieten. En toch lonkt die afslag ‘Schiphol’ telkens naar me. Niet om het vliegen zelf trouwens, dat vind ik verschrikkelijk.

Ondeugend Stemmetje
Dan op een dag zegt zo’n ondeugend stemmetje in je hoofd: “Hoezo maar 3 weken op vakantie? Mens, waarom ga je niet eens écht leven? Je werkt al 30 jaar non-stop – doe ‘es gek en ga een half jaar weg!” Vervolgens komt het proteststemmetje met alle redenen waarom je dát nou toch écht níet moet doen. Met stip op nummer 1: dan raak je je klanten kwijt. Maar ja, het beroerde is dat als die stemmetjes eenmaal met elkaar in gevecht gaan, ze niet meer stoppen tot je een knoop doorhakt.

Walk Your Talk
Voor mijn coachees heb ik altijd van die prachtige oneliners, zo van: “Life is all about making choices” en “Als je ergens naartoe beweegt, beweeg je ook ergens vanaf”. Nu moet ik er zelf iets mee. Dat krijg je van al dat gestaar naar die afslag ‘Schiphol’ – eigen schuld!

En nu Zijn we dus een half jaar in Zuid-Amerika, Ecuador, en hebben we er net 5 weken rondreizen op zitten! Wat daar allemaal aan voorafgegaan is, daar kan ik een boek over schrijven. Maar op het moment dat we de Afslag ‘Schiphol’ namen, door de douane gingen en de KLM-zwaan instapten, viel alle stress en twijfel van ons af. “We did it!”

Rigoureus ‘hakken’
O ja, we hebben ’t trouwens wel gelijk een beetje rigoureus aangepakt. We hebben namelijk onze vrijheid gekocht door ons huis te verkopen. De komende maanden gaan we eens in al die vrijheid nadenken over de verdere invulling van ons leven. We hoeven niet terug naar dezelfde plek, dezelfde stad of precies hetzelfde leven. Wat dan wel? Nog geen idee, maar ik houd je op de hoogte!

Eng? Ja, al je ‘zekerheden’ loslaten is Super Heftig & Scary. Maar dat gevecht in je hoofd is denk ik nog beroerder. En de enige doorgehakte knoop waarbij die stemmetjes stoppen met vechten is door het te doén, niet het te laten…

Avontuur
In de afgelopen maand zit het natuurlijk heus niet altijd mee, maar dan zeggen we tegen elkaar: “Jij wilde toch avontuur?” ? Lees: nergens is hier verwarming, ook niet als het onder de 10 graden is; douches zijn lauw, d.w.z. meer koud dan warm; als het regent is het overal een grote barro (modder) zooi; vooral in de bergen zijn de wegen dramatisch – stukken weggeslagen, grote gaten etc. En je kunt nergens blind op vertrouwen. De ene keer geeft de ATM het geld dat je wilt, de volgende keer kun je bij dezelfde bank nauwelijks €70 pinnen maar vragen ze wel een dikke fee.

Inmiddels hebben we al zoveel leuke, gekke, ontroerende, verdrietige dingen meegemaakt dat ik zit te dubben om een echte dynamische blog te beginnen. Als je dat wat lijkt, laat je het me dan ajb weten?!

Ultieme Flex Werker
Overigens, JETTING is er natuurlijk nog. Hoe kan het ook anders? Ik ben nu alleen de ultieme flexwerker geworden ? Verschillende klanten die met de assessments werken, hebben al gemerkt dat Whatsapp bellen heel gezellig en effectief kan zijn. Als je een bakkie wilt doen en niet tot november kunt wachten, kom je dan naar Ecuador?

¡HASTA PRONTO!


Annejet de Blécourt