Ben jij een Flatliner?

 

“Ik wil toch echt geen flatliner worden!” zei ze bijna wanhopig. Het lijkt wel de grootste angst van veel mensen die ik spreek – bang zijn om saai gevonden te worden!

Want, als je niet aan bootcampen doet, uit vliegtuigen of van bergen afspringt (of van de pier hier op Scheveningen bungeejumpt), wat heb je dan nog te vertellen? Je lichaam uitdagen, de lat hoger leggen, de sleur doorbreken met spectaculaire activiteiten, dan ben je pas interessant, toch?

Feit is dat de meesten van ons gewoon hard moeten werken om een boterham te verdienen, misschien een gezin hebben of ouders om voor te zorgen en ook nog wat op sociaal gebied willen betekenen. Dus de vraag is wat je doel met ‘niet flatlinen’ is en hoe lang je die manier van leven gaat volhouden. Als je wat vaker de dagelijkse sleur wilt doorbreken (of een inspirerend verhaal wilt kunnen vertellen), kan dat ook op een andere manier.

Wie vind jij inspirerend?

Lees het in mijn blog ‘How you make me feel’ maar eens. Een inspiratie voor anderen zijn, ontstaat door oprechte belangstelling en het aanzetten van je ‘verwonderingsswitch’. Luisteren en de ander helpen na te denken over vragen als ‘wie ben je’ en ‘wie wil je zijn’? Het openstaan voor andere culturen en reflecteren op jezelf.

Onderscheid jezelf

De wijze uitspraak: “Het is gelukkiger te geven dan te ontvangen” is echt waar en verrijkt jezelf.  Dus misschien is het niet “Ik wil toch echt geen flatliner worden”, maar “Hoe kan ik een inspiratie zijn?”. Of misschien is de vraag ‘Wil je het alleen over jezelf hebben?’ òf ‘Wil je jouw ervaringen gebruiken om niet alleen jezelf maar ook anderen te verrijken?’

Ben jij een Inspirator?

Warme groet,

 

 

 

Annejet de Blécourt